Папа Франциск не e възнамерявал да възхвалява руския империализъм, заяви във вторник Ватикана,

...
Папа Франциск не e възнамерявал да възхвалява руския империализъм, заяви във вторник Ватикана,
Коментари Харесай

Папата отрече да е хвалил руския империализъм

Папа Франциск не e възнамерявал да възхвалява съветския империализъм, заяви във вторник Ватикана, откакто негова тирада предходната седмица бе остро подложена на критика от Украйна.

" Вие сте наследници на велика Русия: велика Русия на светци, на царе, велика Русия на Петър Велики, на Екатерина II, на тази велика, просветена Руска империя, на велика просвета и огромна човещина ", сподели той по време на реч по време на Общоруската среща на католическата юноша в Санкт Петербург в петък.

Двамата монарси разшириха съветската империя през 17-ти и 18-ти век, включително завладяването на части от Украйна, а президентът Владимир Путин се базира на тяхното завещание, с цел да оправдае своето навлизане и анексиране на територия предходната година.

" Папата възнамеряваше да насърчи младежите да съхраняват и разпространяват всичко позитивно в огромното съветско културно и духовно завещание и със сигурност не да възхвалява империалистическата логика и държавни персони " Говорителят на Ватикана Матео Бруни сподели в изказване.

Киев нарече думите му " почтени за надълбоко страдание ".

Междувременно Кремъл дефинира коментарите на папата като доста удовлетворяващи, като сподели, че съветската страна има богато завещание и че е добре, че папата познава съветската история.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР